Ime tedna

Pred gospo so bile brzice, ki bi lahko bile zanjo usodne

Ime tedna je Gregor Lampelj, prostovoljni gasilec, ki je konec novembra pred zanesljivo utopitvijo rešil starejšo občanko

cscdydvc
Gregor Lampelj, decembrsko ime meseca.
foto: Svet na Kanalu A

Ime tedna je postal Gregor Lampelj, prostovoljni gasilec in najemnik lokala Ribiški dom Vevče, ki je konec novembra pred zanesljivo utopitvijo rešil starejšo občanko. Ta je padla v mrzlo Ljubljanico tik pred brzicami, Gregor je brez pomisleka skočil za njo, a so jo brzice že odnesle. Zato je stekel ob obrežju, zaplaval do konca brzic in jo potegnil iz vrtinca.

"Brzice so gospo začele odnašati. Potem se je sicer na srečo ujela v vrtinec, ki jo je obdržal na mestu, dva metra naprej pa so bile brzice, ki bi bile lahko zanjo usodne."

Gregor Lampelj je kot prostovoljni gasilec vajen pomagati. Reko v Vevčah dobro pozna in ni prvič, da je iz nje rešil človeka. Pred približno tremi meseci je na istem odseku že rešil gospo.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidata sta bila še:

Jasmina Cibicmultimedijska umetnica, ki živi, raziskuje  in dela v Londonu. Je prejemnica letošnje prestižne Jarmanove nagrade, ki jo podeljujejo v Združenem kraljestvu delujočim umetnikom za najbolj inovativne dosežke na področju premikajočih se podob. Nagrado je prejela za več del, med njimi tudi za film Darilo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919.)  

Janez Bogataj, etnolog in avtor ali soavtor  preko 65 knjig, v katerih se pretežno ukvarja  z gastronomijo slovenskih pokrajin.  Njegovo knjigo  S Slovani za mizo, ki je prva svetovna monografija o kulinaričnih značilnostih trinajstih Slovenskih držav,  so izbrali med najboljša dela v 25-letni zgodovini uglednih mednarodnih nagrad za knjige s področja kulinarike gourmand.  (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919.)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).