Ime tedna je postal Gregor Lampelj, prostovoljni gasilec in najemnik lokala Ribiški dom Vevče, ki je konec novembra pred zanesljivo utopitvijo rešil starejšo občanko. Ta je padla v mrzlo Ljubljanico tik pred brzicami, Gregor je brez pomisleka skočil za njo, a so jo brzice že odnesle. Zato je stekel ob obrežju, zaplaval do konca brzic in jo potegnil iz vrtinca.

Prostovoljni gasilec, ki je konec novembra pred zanesljivo utopitvijo rešil starejšo občanko

Decembrsko ime meseca je postal Gregor Lampelj, prostovoljni gasilec in najemnik lokala Ribiški dom Vevče, ki je konec novembra pred zanesljivo utopitvijo rešil starejšo občanko. Ta je padla v mrzlo Ljubljanico tik pred brzicami, Gregor je brez pomisleka skočil za njo, a so jo brzice že odnesle. Zato je stekel ob obrežju, zaplaval do konca brzic in jo potegnil iz vrtinca.

"Brzice so gospo začele odnašati. Potem se je sicer na srečo ujela v vrtinec, ki jo je obdržal na mestu, dva metra naprej pa so bile brzice, ki bi bile lahko zanjo usodne."

Kandidata sta bila še:

Karmina Šilec, režiserka predstave Threnos, za katero so ustvarjalci prejeli mednarodno nagrado Music Theatre Now.

Dragan Babuder, učitelj in mentor dijakom programa Tehnik zdravstvene nege. Z dijaki so že ob prvih izbruhih covida-19 prostovoljno pomagali v domovih starejših občanov, letos pa pomagajo v Bolnišnici Sežana.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202