Notice

ujma – Dead around the eyes

The Hereafter je njegov debitantski album, na katerem se prepletata temačno folkovsko kantavtorstvo in plesno elektronsko ustvarjanje

ujma
foto: Jan Cizej

Ujma je solističen projekt Vasja Oniča, ki ga poznamo tudi kot bobnarja skupine persons from porlock. Septembra letos je izdal svoj prvi album The Hereafter. V njem izpove svojo bolečino, nastalo v toksičnem ljubljanskem okolju, ob pomoči katere je v glasbenem ustvarjanju spet našel svoje varno zatočišče: "Z albumom vas peljem v neki zaključek svojega življenjskega poglavja, ko sem se po turbulentnem obdobju našel."

"Skladba Dead around the eyes je nastala zelo hitro, prvotno ni imela besedila. Ima temačen naslov in pozitivno noto. Preostale skladbe na albumu nosijo bolečo izpovedno zgodovino, morda je najtežja skladba z naslovom How low, ki je nastala pred desetimi leti in nosi stare primarne eksistencialne tegobe in težave, ki jih danes opazujem za nazaj in si mislim, 'ojoj', kje sem bil."

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih