Prim. Jasna Čuk Rupnik je aktivna na več področjih, med drugim je tudi članica skupine za primarno pediatrijo

“Nekateri ljudje ne morejo prisluhniti stroki, ampak so popolnoma omreženi s teorijami zarot. Ne razumejo, da se v tej proticepilski industriji obrača veliko denarja in je cilj dobiček nekaterih izbrancev.”

V centru za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog, ki ga je ustanovila v Logatcu, je spoznala vse stranpoti odvisnosti, a paciente navdajala z optimizmom in jim moč dajala z motom, da resnica boli samo na začetku, potem ti da močna, široka krila za življenje. Preselila se je na Kras, kot prostovoljka je sodelovala v mobilni cepilni enoti in se pridružila Civilni pobudi za spoštovanje dediščine Dutovelj.

“Moja ocena je, gledam celostno, da smo v epidemiji delovali tako shizofreno, da smo s tem povzročili otrokom bistveno večje travme, kot bi jih, če bi ustvarjali sistem trdno, z jasnimi usmeritvami in jasnimi navodili. Raziskave so pokazale, da so otroci utrpeli manj škode tam, kjer so bili postopki varovanja pred okužbami bolj rigorozni, vendar so stali in ni bilo v okolju brezplodnega, škodljivega in destruktivnega upiranja.”

Nataša Zanuttini