Galerija

Parallells – A Day At

Skoraj prosto po Rahmaninovu

House in nu-disco bosta glavni taktični premisi. Še prej pa. V glasbeni zgodovini je bilo kar nekaj primerov, ko so skladatelji ali rokerji motive za svoje partiture našli v zaporedju izkustev. Sergej Vasiljevič Rahmaninov, znameniti poznoromantični ruski skladatelj in dirigent, je svoje najslavnejše delo naslovil Slike z razstave. Očitno se je svoje dni, in to točno ob enajstih, v vrsto zanimivih podob zagledal tudi Robert Plant, saj je svoj prvi solo album naslovil Pictures At Eleven. Brata De Bire, nizozemska ustvarjalca elektronske muzike, pretežno na house in nu-disco ritmih, sta šla korak dlje. V različnih prostorih, delavnicah, celo rastlinjaku sta posnela zvoke, ki sta jih nato prepražila v dopadljiv album A Day At.
Poleg zajetnega svežnja songov bratskega dvojca Parallells v Galeriji premierno še domači raper Mrk, kak nov komad s svežega EP-ja kanadskega producenta Kaytranada, enako velja za veterana M-ziqa, ob tem da ima nov album tudi ameriški hiphopovski veteran Snoop Dogg. Sočno bo.

 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih