House in nu-disco bosta osnovni taktični premisi. Še prej pa. V glasbeni zgodovini je bilo kar nekaj primerov, ko so skladatelji ali rokerji motive za svoje partiture našli v zaporedju izkustev. Znameniti ruski poznoromantični skladatelj Musorgski je svoje najslavnejše delo naslovil Slike z razstave. Očitno se je svoje dni, in to točno ob enajstih, v vrsto zanimivih podob zagledal tudi Robert Plant, saj je svoj prvi solo album naslovil Pictures at Eleven. Brata De Bire, nizozemska ustvarjalca elektronske muzike, pretežno na house in nu-disco ritmih, sta šla korak dlje. V različnih prostor, delavnicah, celo rastlinjaku sta povzela zvoke, ki sta jih nato prepražila v dopadljivi album A Day At. Poleg zajetnega svežnja songov bratskega dvojca Parallells v Galeriji premierno še domači raper Mrk, kak nov komad s svežega EP-ja kanadskega producenta Kaytranade, enako velja za veterana Musiqa, ob tem, da ima nov album tudi ameriški hiphop posebnež Apollo Brown. Sočno bo.

Skoraj prosto po Rahmaninovu

House in nu-disco bosta glavni taktični premisi. Še prej pa. V glasbeni zgodovini je bilo kar nekaj primerov, ko so skladatelji ali rokerji motive za svoje partiture našli v zaporedju izkustev. Sergej Vasiljevič Rahmaninov, znameniti poznoromantični ruski skladatelj in dirigent, je svoje najslavnejše delo naslovil Slike z razstave. Očitno se je svoje dni, in to točno ob enajstih, v vrsto zanimivih podob zagledal tudi Robert Plant, saj je svoj prvi solo album naslovil Pictures At Eleven. Brata De Bire, nizozemska ustvarjalca elektronske muzike, pretežno na house in nu-disco ritmih, sta šla korak dlje. V različnih prostorih, delavnicah, celo rastlinjaku sta posnela zvoke, ki sta jih nato prepražila v dopadljiv album A Day At.
Poleg zajetnega svežnja songov bratskega dvojca Parallells v Galeriji premierno še domači raper Mrk, kak nov komad s svežega EP-ja kanadskega producenta Kaytranada, enako velja za veterana M-ziqa, ob tem da ima nov album tudi ameriški hiphopovski veteran Snoop Dogg. Sočno bo.

 

Matjaž Ambrožič