Galerija

Portico Quartet – Monument

Linearno-ambientalna vizija

 

Londonski Portico Quartet ima to srečo, da smo se vsi, ki smo se kadar koli zagnali poiskati natančno pripadajočo žanrsko klavzulo, zmotili. Komorna igra njegove lahke instrumentalne skladbe zdaj zanaša proti džezu, kvartet sem ter tja zaide celo v pop. Zvočna sled, ki jo za sabo pušča Portico Quartet, prvenstveno riše očarljiv ambient. Kaj? No, tu smo. Zato mi je od nekdaj všeč definicija, da člani skupine Portico Quartet ustvarjajo ambivalenten džez. Monument je že njihova druga albumska stvaritev, izdana v tem koledarskem letu.

Da pa Portico Quartet v slogovnih medprostorih ne ostane sam, se v Galeriji pojavi tudi Joan As Police Woman. Dave Okumu in pokojni Toni Allen sta z 'odštekano' ameriško glasbenico posnela album The Solution Is Restless, ki je bil prejšnji teden naposled le izdan. Amsterdamski bratski duo Parallells z džezovsko začinjenim space-houseom prav tako biva v priložnostno izumljeni glasbeni dimenziji. V rapovski, trapovski in drillovski kordon se bodo med daljšimi instrumentalnimi vzgibi postavili DaBaby, Young Thug (skupaj s Travisom Scottom), Wale (z Rickom Rossom), Headie One, Aminé ter domači matador Drill. To bo mehka premiera. Kajti Drill je pravkar naplavil mehko uspešnico z naslovom Mladi samo enkrat, v katerem s čutno spremljajočo vokalno kadenco pomaga Amaya oziroma Maja Keuc.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih