V Laškem bo potekal mednarodni namiznoteniški turnir. V glavnem delu žreba bodo nastopili trije Slovenci, nad njimi bo bdela Andreja Ojsteršek Urh. Prav v Laškem pa se za igralne mize v Evropi vračajo tudi kitajski igralci.

V Laškem poteka mednarodni turnir pod okriljem WTT

Izziv bo ogromen za vse slovenske igralce, tudi za Darka Jorgića, ki bo prvi teden manjkal zaradi klubskih obveznosti.

Slovenski selektorici sta naredili vse, da bo moč turnirja občutilo čim več domačih tekmovalcev. Nastopili bodo vsi štirje slovenski namiznoteniški olimpijci, nad njimi bo bdela Andreja Ojsteršek Urh. Prav v Laškem pa se za igralne mize v Evropi vračajo tudi kitajski igralci.

“Zelo pohvalno, da od parih WTT turnirjev, ki so bili letos organizirani v svetovnem merilu, k nam prihajajo Kitajci. Niso se pojavili ne v Dohi ne na Madžarskem.” - Andreja Ojsteršek Urh

To za turnir pomeni nekaj posebnega, saj bodo Kitajci prvič po izbruhu novega koronavirusa na podobnih turnirjih tekmovali izven Kitajske, v Evropi. Tako bo Darko Jorgić, 23. igralec sveta, šele 7. nosilec, kar še dodatno potrjuje moč turnirja.

“Imam srečo, da Slovenija organizira ta turnir, da sem lahko postavljena že v glavni žreb. Sem zelo motivirana, hočem pokazati, da lahko premagam tudi kakšno boljšo (nasprotnico) in bom res dala vse od sebe.” - Katarina Stražar

Katarina Stražar bo za mizo prvič stopila v četrtek.

Dare Rupar