V zadnji oddaji o športnikih in njihovih naslednikih smo odšli na teniško igrišče, kjer nas je prijazno sprejel najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene. Na treningu se mu je pridružil še najboljši slovenski mladinec Bor Artnak, dijak tretjega letnika gimnazije iz Litije. Njegov največji uspeh sta zaenkrat osvojitvi dveh medalj na evropskem prvenstvu.

V četrtem delu serije oddaj o mladih športnikih predstavljamo tenis z Aljažem Bedenetom

V zadnji oddaji o športnikih in njihovih naslednikih smo odšli na teniško igrišče, kjer nas je prijazno sprejel najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene. Na treningu se mu je pridružil še najboljši slovenski mladinec Bor Artnak, dijak tretjega letnika gimnazije iz Litije. Njegov največji uspeh sta za zdaj osvojitvi dveh medalj na evropskem prvenstvu.

Aljaž vrhunski tenis ta hip spremlja bolj na daljavo, saj se je poleti okužil s koronavirusom, po izpadu v prvem krogu Umaga pa zamrznil svoj status na turneji ATP. Zdaj je 109. igralec sveta, ko se bo konec januarja vrnil, bo postavljen nekje na 80. mesto. 

"Spomnim se svojih začetkov. Bilo je zelo fino, zgodili so se na domačem dvorišču. Z bratom sva šla v trgovino ter kupila plastične loparje in mehko žogico. Polje sva si narisala kar s kredo. Med nama je bila prisotna tudi zdrava tekmovalnost." – Aljaž Bedene

Tudi Bora Artnaka doma veliko spodbujajo. Prvega teniškega treninga se je udeležil pri štirih letih. Imel je obdobje, ko je treniral tenis, rokomet in dvoranski nogomet. Pri desetih letih se je začel udeleževati prvih teniških turnirjev in od takrat dalje, kot pove, je samo tenis.

V obdobju zaprtja države je tenis od športov še kar dobro odnesel, sploh Bor pa ima na to obdobje lepe spomine. 

"Obdobje mi je bilo všeč, ker sem imel vse naše najboljše igralce doma. Po navadi so vsi na turnirjih, tukaj ostanem sam, brez kogar koli. Lani pa ni bilo turnirjev, zato sem lahko v enem tednu treniral s štirimi igralci ATP. Dvomim, da ima kateri drug igralec takšno možnost. V tem obdobju sem zelo napredoval." – Bor Artnak

 

Jure Jeromen, Nina Smole