V novem ciklu oddaj o rekreaciji se bomo posvetili mladim športnikom, ki bodo del treninga opravili s svojimi starejšimi vzorniki. V prvi oddaji bomo predstavili mladega telovadca Ilana Ledererja. 10-letnik se že štiri leta ukvarja s športom, ki je osnova za mnoge druge, na enem izmed treningov pa mu je spodbudo dajal Sašo Bertoncelj. Eden najuspešnejših slovenskih telovadcev je te dni na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

V prvem delu nove serije oddaj o mladih športnikih predstavljamo gimnastiko s Sašem Bertoncljem

Nov cikel oddaj o rekreaciji posvečamo mladim športnikom. Ti se bodo na treningu pridružili svojim vzornikom, jih povprašali za kakšen nasvet in se z njimi pomerili v svojem športu.

V prvem delu smo obiskali gimnastični center, kjer pridno trenira 10-letni Ilan Lederer. Na enem izmed treningov mu je spodbudo dajal Sašo Bertoncelj. "Edini nasvet, ki ga lahko dam mladim športnikom, je, da ne smejo obupati, da morajo uživati in da nikoli ne smejo izgubiti užitka v športu."

Nekateri telovadci imajo poudarek na mnogoboju, drugi na količini koles, tretji na tehniki. Države se vrtijo v nekih začaranih krogih. Na primer Nemci so zelo močni na drogu, po drugi strani pa slabše delajo na konju. Na Kitajskem so neverjetno uspešni na konju z ročaji in bradlji, malo večje težave pa imajo na drogu. Kot pravi Bertoncelj, "mi smo že od Cerarja naprej uspešni na konju z ročaji, sam sem bil uspešen na bradlji, tudi drog nam leži. Imamo določene zametke na določenih orodjih. /.../  Uspeh ne pride sam od sebe, če tega ne vidiš, se ti vse zdi zelo enostavno. Ko športniki nimajo zgleda pred sabo, težko pridejo do dobrih rezultatov." Kaj pa je pri gimnastiki najbolj všeč Ilanu?

"Najbolj všeč so mi novi elementi, zabavno se jih je učiti. Ko dobro znam en element, se prestavim na učenje težjega." – Ilan Lederer

Jure Jeromen, Nina Smole