Top albumov

Elton John - The Lockdown Sessions

V stiku s časom in stasom se je Elton John z mnogimi gosti ponovno izkazal za enega najbolj produktivnih in kvalitetnih glasbenikov, ki se je na albumu preizkusil tudi kot kurator sodobnega glasbenega izrazja

cover (1)
foto: Arhiv založbe

Večstranski glasbenik Elton John je pred kratkim izdal svež album The Lockdown Sessions, ob snovanju katerega je sodeloval z mnogimi glasbenimi ustvarjalci. Album je posnel med pandemijo, ko je bil primoran prekiniti poslovilno turnejo Farewell Yellow Brick Road. Svojo upokojitev s svetovnih glasbenih odrov je Elton John napovedal že leta 2018, koncertna turneja pa naj bi se po približno tristo koncertih končala leta 2023 na Novi Zelandiji.

Album je, kot namiguje že naslov, nastal v času zaprtja javnega življenja. Tudi Elton John je svoje načrte začasno prestavil, saj je v tem času nameraval v sklopu poslovilne turneje zaokrožiti ves svet. Namesto popolne izolacije in ustvarjanja v samoti pa je glasbenik ubral drugačno pot – k sodelovanju, pa čeprav na daljavo, je povabil mnoge glasbene umetnike, kot so Stevie Nicks, Miley Cyrus in Stevie Wonder.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih