Policijski odgovor na včerajšnje proteste je marsikoga pustil brez besed. Vendar dogajanja ne smemo pustiti brez poskusa postavitve v kontekst in refleksije. Gorazd Rečnik se je pogovarjal s kriminologom, ostrim kritikom represije doktorjem Draganom Petrovcem.

O včerajšnih protestih tudi s kriminologom, ostrim kritikom represije, doktorjem Draganom Petrovcem

Policijski odgovor na včerajšnje proteste je marsikoga pustil brez besed. Vendar dogajanja ne smemo pustiti brez poskusa postavitve v kontekst in refleksije. Zato smo na kratek pogovor povabili kriminologa, ostrega kritika represije dr. Dragana Petrovca.

"Mislim, da se ministrova napoved o nujni zaostritvi policijskega posredovanja uresničuje. Po eni strani je najbrž potreben vtis na predstavnike Evropske unije, da lahko poskrbimo za njihovo varnost in dobro počutje. Moram pa komentirati, da glede na vedenje našega vodstva doma in v tujini je za dober vtis že zdavnaj prepozno. Vsem je jasno, s kom in s kakšno politiko imamo opravka."

Kot pravi dr. Petrovec, je za aktualen režim značilna visoka stopnja avtoritarnosti: "Jaz sem to označil za sindrom ranjene zveri. Takrat, ko izgubljaš tla pod nogami, se oprijemaš vsega. In če imaš oblast v rokah, je nasilje prvo pri roki."

Gorazd Rečnik