Zakaj Applovi procesorji M1 tako izstopajo? Gre za arhitekturo ARM, ki je prisotna v vseh tablicah in telefonih. Prvič se je zgodilo, da so se takšni čipi znašli v računalniku. Kaj morajo narediti podjetja, ki se desetletja ukvarjajo s procesorji, da bodo obstala in sledila zmogljivejšim? Sprašujemo se tudi, kakšni so novi Pixli, zakaj so tako nedostopni in kakšne možnosti za zmago ima slovenski zavod pri tožbi proti podjetju Apple.

Izstopajoči procesorji M1, novi Googlovi telefoni in domače tožbe proti Applu. Matic Bitenc je razvijalec aplikacij in vodja startupa Toshl

Zakaj Applovi procesorji M1 tako izstopajo? Gre za arhitekturo ARM, ki je prisotna v vseh tablicah in telefonih. Prvič se je zgodilo, da so se takšni čipi znašli v računalniku. Kaj morajo narediti podjetja, ki se desetletja ukvarjajo s procesorji, da bodo obstala in sledila zmogljivejšim?

Sprašujemo se tudi, kakšni so novi Pixli, zakaj so tako nedostopni in kakšne možnosti za zmago ima slovenski zavod pri tožbi proti podjetju Apple.

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si

Anže Tomić, Maruša Kerec