Obletnica albuma

No Doubt - Rock Steady

Izdan je bil pred 20 leti po plodnem sodelovanju z ameriškimi, britanskimi in jamajškimi glasbeniki, ki so album obarvali v različne žanrske odtenke

31f48af0c6361ac126309edc09d861dc.1000x1000x1
foto: Arhiv založbe

Zasedba No Doubt je leta 2001 izdala peti studijski album Rock Steady. V Obletnici albuma bomo poslušali 20 let staro muziko ameriške skupine, ki se je na skupno glasbeno pot podala pred 35 leti. Če je na albumu Tragic Kingdom obudila tretji val ska glasbe, je na albumu Rock Steady v sodelovanju z britanskimi in jamajškimi glasbeniki predstavila novo smer ustvarjanja, ki je bila obarvana v glasbene odtenke reggaeja in dancehalla. S tem so zadovoljili glasbene kritike ter odločevalce nagrad gremi, saj je bil Rock Steady nominiran za gremija za najboljši pop album leta. Poleg drugačne žanrske palete pa se je skupina odločila tudi za drugačen postopek ustvarjanja, saj pri snovanju skladb pogosto ni uporabljala svojih običajnih instrumentov – kar se kaže v manjši uporabi kitarskih vložkov. Tako album temelji na efektih in odvodih elektronskih klaviatur.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih