V Stožicah sta se na dobrodelni nogometni tekmi za Botrstvo v športu pomerili ekipi Olimpijskega komiteja Slovenija (OKS) in Evropske ter slovenske nogometne zveze. Nastopilo je veliko domačih in tujih zvezdnikov, med drugim Aleksander Čeferin, Tina Maze, Luis Figo, Marko Milič ter mnogi drugi.

V Stožicah organizirana dobrodelna nogometna tekma za Botrstvo v športu

Na dobrodelni tekmi za Botrstvo v športu sta se v Stožicah pomerili ekipi Olimpijskega komiteja Slovenija (OKS) in Evropske ter slovenske nogometne zveze. Na dogodku se je zbralo 120 tisoč evrov za zagotavljanje pomoči mladim športnikom in športnicam iz socialno šibkejših okolij.

"Ne glede na to ali so bodoči asi ali niso, naše mnenje je, da bi vsak mlad človek moral imeti možnost se ukvarjati s športom. Ne samo vrhunski, ampak tudi rekreativni športniki." - Aleksander Čeferin

Na igrišču se je predstavilo veliko domačih in tudi tujih zvezdnikov. Za ekipo OKS je kapetanski trak nosila Tina Maze, nastopili so tudi atleti Tina Šutej, Luka Janežič in Žan Rudolf, v ekipi sta bila tudi košarkarja Rašo Nesterovič in Marko Milič. Med tujci so med drugim bili Luis Figo, Robbie Keane in Zvonimir Boban.

"To je družbeno koristno delo. Pomembno je zbrati čim več denarja, da bodo imeli otroci priložnosti v športu. Vesel sem, da nogometaši s svojo prisotnostjo vsaj malo lahko pomagamo." - Luis Figo

Aljaž Golčer