Šport 202

Lahko igraš tenis, toda najprej se moraš naučiti brati in pisati

Philippe Dehaes se je odločil za Kajo Juvan zaradi njenih uspehov v mladinski konkurenci

Dehaes in Kaja Juvan
Kaja Juvan in Philippe Dehaes
foto: Val 202

Ena najboljših slovenskih teniških igralk Kaja Juvan se je spomladi razšla s španskim trenerjem Tonyjem Baldellouom. V tem času je belgijski trener Philippe Dehaes ravno iskal nov izziv v svoji karieri. Odločil se je za Kajo, saj so ga navdušili njeni rezultati v mladinski konkurenci.

"Osvojila je mladinske olimpijske igre, Orange Bowl, dvojice v Wimbledonu, dosegla pa je lepe uspehe, kljub temu, da ni odigrala veliko turnirjev, saj je še vedno hodila v šolo." - Philippe Dehaes

Belgijec trdi, da je pomembno, da igralke in njihovi starši cenijo izobrazbo. Mnogi v tenisu se ne strinjajo z njim. Goran Ivaniševič je pred leti dejal, da ne razume, kako je lahko Juvanova izpustila igranje na grand slamu zaradi mature.

"Otroci so lahko že pri osmih, devetih letih pod izjemnim pritiskom staršev in okolice. Vsi pričakujejo, si želijo odmevne rezultate, vse je lahko podrejeno tenisu. Takšno razmerje ni pravo. Ne smeš od otrok zahtevati, da zgolj igrajo tenis. Ne smejo žrtvovati izobrazbe, sicer težko postanejo uravnotežene osebe." - Philippe Dehaes

50-letnik verjame v Juvanovo, verjame pa tudi vase. Ne želi odstopati od svoje filozofije in spreminjati usmeritve sredi procesa.