Med 2. in 7. novembrom bo v Kazanu potekalo evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih. Na njem bo nastopilo tudi sedem slovenskih plavalcev – Tjaša Vozel, Katja Fain, Janja Šegel, Daša Tušek, Peter John Stevens, Primož Pavletič Šenica in Sašo Boškan.

Med 2. in 7. novembrom bo v Kazanu potekalo evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih

Na njem bo nastopilo tudi sedem slovenskih plavalcev, ki v povprečju štejejo zgolj 21 let, a imajo visoko zastavljene cilje.

Tekmovala bo ena najbolj perspektivnih slovenskih plavalk Katja Fain. 20-letnica vztrajno izboljšuje domače rekorde, z zadnjih treh tekem svetovnega pokala pa se je vrnila s šestimi odličji.

“Mislim, da bodo rezultati, ki sem jih dosegla na teh treh svetovnih pokalih, zadostovali za finale. Skozi evropska prvenstva stopnjujem in pridobivam samozavest. Tudi te tri tekme so mi dale dosti zagona, vem česa sem sposobna.” - Katja Fain

Z optimizmom navdajajo tudi dobri časi Petra Johna Stevensa, na zadnjem evropskem prvenstvu se je že spustil pod mejo 26 sekund, najbližje letos pa je bil s finalnim časom 26,10 v Katarju.

Za Tjašo Vozel bo to 9. evropsko prvenstvo, nastopila pa bo v treh disciplinah. Zanjo je tekmovanje pomembno tudi za nadaljevanje plavalne poti, saj je po olimpijskih igrah v Tokiu že razmišljala o koncu kariere.

“Še vedno uživam v plavanju, a imam problem, saj od plavanja ne morem preživeti. Malo že razmišljam o življenju po plavanju, o družini, in videla bom, kaj bodo rezultati pokazali, kako se bodo stvari odvile.” - Tjaša Vozel

Nastopili bodo še Janja Šegel, Daša Tušek, Primož Pavletič Šenica in Sašo Boškan.

Nina Smole