V Portorožu se je s kvalifikacijami že začel turnir serije WTA, ki se na slovensko obalo vrača po letu 2010. Tamara Zidanšek je postavljena, Kaji Juvan pa žreb ni bil naklonjen, saj se bo v prvem krogu pomerila s prvo nosilko.

Največji slovenski teniški turnir bo septembra v Portorožu, štel bo v sklop ženske serije WTA

Portorož je nazadnje turnir te ravni gostil pred 11-imi leti. Največji slovenski uspeh je preboj v finale, kar je dvakrat uspelo Katarini Srebotnik. V glavnem delu turnirja bo najmanj pet domačink, največje apetite pa imata Kaja Juvan in peta nosilka Tamara Zidanšek, ki se lahko pohvali s prebojem v polfinale Rolanda Garrosa.

"Že nekaj časa živim tukaj in je zelo čuden, a lep občutek imeti turnir praktično doma. Po vsakem treningu greš domov, sam skuhaš kosilo - je nekaj posebnega. Punce smo dokazale, da si zaslužimo po dolgem času imeti turnir v Sloveniji." - Tamara Zidanšek

Andreja Klepač, ena najboljših igralk dvojic, je domači turnir že doživela. Primorka bo moči tokrat združila z Zidanškovo – skupaj bosta prvi nosilki - kar bo še eno slovensko orožje za krstni domači turnirski naslov.

Luka Petrič