Z dirko po Lombardiji se je končala kolesarska sezona na najvišji ravni. Za slovensko reprezentanco je izjemno uspešna sezona z zmagama na dveh tritedenskih dirkah, dvema olimpijskima kolajnama in vrhunsko jesenjo. Piko na i letošnji sezoni postavimo v jutranji športni zgodbi.

Slovenski kolesar je sezono sklenil z zmago na Dirki po Lombardiji

Lombardija je vedno imela svoje mesto v svetu kolesarskega športa. Ob koncu, po dolgi sezoni, so se tu prav vsi udeleženci vedno obnašali drugače kot na drugih dirkah. Vedeli so, da je jutri pa vendarle dan za počitek.

Tadej Pogačar je včeraj na zaključek Lombardije prišel prvič, pokoril konkurenco in 13 let za 2. mestom Janija Brajkoviča na seznam zmagovalcev Lombardije vpisal tudi Slovenijo.

Pogi si je današnjo nedeljo želel preživeti med svojimi v Podsmreki, kjer bodo pripravili tradicionalno jesensko druženje z mladimi kolesarji, a so ga obveznosti že sinoči odpeljale v drug svet.

Največji italijanski športni časopis si ga je zaželel na svojem športnem festivalu v Trentu. Tam je pred nekaj tedni osvojil 5. mesto na Evropskem prvenstvu. To je izjemen izid, ampak po vrnitvi na kolo, po bronasti medalji v Tokiu in novi zmagi na Touru, je imel prvi kolesar svetovne lestvice v glavi le eno – Dirko po Lombardiji. In kot običajno, ko ima cilj ga tudi doseže.

 

Dare Rupar