V Kinogledališču Tolmin so premierno predvajali dokumentarni film Smaragdni raj, ki govori o muharjenju in lepotah doline Soče.Avtor Avstrijec Laurens Bubendorfer, ki se je pred petimi leti preselil v Posočje, ga je skupaj z ekipo ustvarjal več kot šest let. V prvoosebni pripovedi predstavi naravno bogastvo doline s poudarkom na soški postrvi, obenem pa izpostavlja trajnostno ohranjanje narave. Z njim se je pogovarjala Mariša Bizjak.

V Kinogledališču Tolmin so premierno predvajali dokumentarni film, ki govori o muharjenju in lepotah doline Soče

“Leta 2016 sem dal odpoved v službi, kjer sem delal kot finančni svetovalec, se preselil in tukaj ustanovil filmsko podjetje, da bi živel svoje sanje v dolini Soče.” - avtor filma Laurens Bubendorfer

Avtor Avstrijec Laurens Bubendorfer, ki se je pred petimi leti preselil v Posočje, ga je skupaj z ekipo ustvarjal več kot šest let. V prvoosebni pripovedi predstavi naravno bogastvo doline s poudarkom na soški postrvi, obenem pa izpostavlja trajnostno ohranjanje narave.

“Ribiči, tudi jaz, smo vedno morali pojasnjevati svoji družini in prijateljem, zakaj sploh muharimo, zakaj za to toliko potrošimo in na koncu ribo spustimo nazaj v reko. Film je pravzaprav odgovor na ta vprašanja.”

Mariša Bizjak