Ime tedna je postal Tine Urnaut, kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, ki je v zadnjih šestih letih še tretjič zaigrala v finalu EP, z izjemnimi predstavami pa tudi na tokratnem osvojila srebrno medaljo.

Kandidata sta bila še Robert Simonišek in Robert Waltl

Ime tedna je postal Tine Urnaut, kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, ki je v zadnjih šestih letih še tretjič zaigrala v finalu EP, z izjemnimi predstavami pa tudi na tokratnem osvojila srebrno medaljo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je danes zjutraj iz Poljske vrnila s srebrom okoli vratu. A je to srebro vsaj tokrat nekoliko grenkega priokusa, saj so bili Slovenci več kot konkurenčni proti izjemni pomlajeni zasedbi Italije, ki je na celotnem prvenstvu oddala vsega tri nize. Na koncu je Slovencem v zadnjem nizu zmanjkalo nekaj športne sreče. Kljub vsemu pa je slovenska reprezentanca na tokratnem evropskem prvenstvu navduševala z izjemnimi predstavami, srčnostjo in predvsem povezanostjo ekipe.

"Težko je reči kar koli. Žal nam je. Kot smo rekli, pomembno bo takrat, ko bo žoga v naših rokah. Imeli smo dobre trenutke, pa nekaj malo slabših. Treba pa je priznati, da so Italijani z drugim korektorjem potegnili aduta iz rokava. In če imaš igralca, ki ti prinese tako svežo energijo ... Lahko jim samo čestitamo, da so bili boljši."

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Robert Simonišek, književnik in umetnostni zgodovinar, ki pri ustvarjanju pogosto izhaja iz osebne izkušnje, polemizira z družbenimi trendi in zahteva samostojno mišljenje. Za zbirko esejev Pejsaži – sanjati na soncu je prejel Rožančevo nagrado. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)  

Robert Waltl, vodja festivala Hiša strpnosti, ki je v sklopu Mini teatra s skrbno izbranim umetniškim programom že sedmo leto zapored opozoril in spodbujal k razmišljanju o strpnosti, izključevanju in sovraštvu do marginaliziranih skupin. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Miha Švalj