V repertoar sezone 2021/2022 so uvrstili 12 premiernih uprizoritev; pet na Velikem odru, štiri na Mali sceni in tri avtorske projekte igralcev.

V sezoni 2021/2022: dvanajst premiernih uprizoritev – pet na Velikem odru, štiri na Mali sceni in tri avtorske projekte igralcev

V novi sezoni 2021/2022 so v Mestnem gledališču ljubljanskem v repertoar uvrstili dvanajst premiernih uprizoritev.  Sezono, ki so jo poimenovali Velika pričakovanja,  danes na Velikem odru odpira prva slovenska uprizoritev črne komedije Zimska poroka izraelskega dramatika Hanoha Levina.

"Igra postane en sam beg: beg poroke pred pogrebom, beg dobre novice pred slabo, beg svatov pred pogrebcem. Lahko bi rekli, da vsi bežijo pred smrtjo."Matjaž Zupančič, režiser Zimske poroke

Pri študiju Zimske poroke, kot je poudaril režiser, so prišli do izraza pogum, tveganje in angažma igralcev. V predstavi igrajo Lotos Vincenc Šparovec, Viktorija Bencik Emeršič, Iva Krajnc Bagola, Jožef Ropoša, Lara Wolf, Mirjam Korbar, Gašper Jarni, Tomo Tomšič, Jaka Lah, Mojca Funkl, Nina Rakovec, Gal Oblak in Matic Lukšič.

Aleš Smrekar, Jolanda Fele