Na razstavi In zdaj nekaj popolnoma drugačnega 12 v Projektnem prostoru Aksioma v Ljubljani bo umetniški tandem Nika Oblak & Primož Novak predstavil delo z naslovom Neskončnost (digitalna), ki se posveča vplivu komunikacijskih sredstev na življenje posameznika.

Na razstavi In zdaj nekaj popolnoma drugačnega 12 v Projektnem prostoru Aksioma v Ljubljani bo umetniški tandem Nika Oblak & Primož Novak predstavil delo z naslovom Neskončnost (digitalna)

Nika Oblak & Primož Novak kot tandem na področju sodobne umetnosti delujeta od leta 2003. V svoji ustvarjalni praksi raziskujeta sodobno družbo pod vplivom medijev in kapitala ter njeno vizualno in lingvistično strukturo.

V raznovrstni umetniški produkciji sta kontinuirano naslavljala položaj človeka v primežu potrošniških doktrin, medijske kakofonije in popularne kulture ter obravnavala različne teme sodobne družbe.

Serijo razstav In zdaj nekaj popolnoma drugačnega nadaljujeta s številko 12 – s projektom z naslovom Neskončnost (digitalna), ki bo od 6. do 29. oktobra na ogled v Projektnem prostoru Aksioma v Ljubljani.
Tudi tokrat umetnika z dobršno mero humorja in samoironije v središče postavljata človeka, ujetega v absurde dnevnih rutin.

 

Jolanda Fele