"Ko Ljubljano prekrije sneg, sredi parka na Kodeljevem sprehajalec psa odkrije golo truplo brutalno umorjene trinajstletne deklice, oblečene le v rdeč plašček."

Pri založbi Beletrina je izšla knjiga Irene Svetek, ki se je zadnja leta ukvarjala predvsem s pisanjem scenarijev za slovenske nadaljevanke, kot je na primer Mame, Več po oglasih in Ena žlahtna štorija. Ljubiteljem kriminalk pa je prav gotovo že prišla v roke njena nova psihološka kriminalka Rdeča kapica, o umoru trinajstletne Maje.

Pogovor z Ireno Svetek, avtorico nove psihološke kriminalke

Irena Svetek je pisateljica in scenaristka, njen novi roman Rdeča kapica pa je prvi v seriji psiholoških kriminalk in razkriva temne in sprevržene plati človeške narave, obenem pa družbi nastavlja ogledalo, v katerem odsevajo daljnosežne posledice vzgojnega zanemarjanja in zlorabe otrok.

"Tudi sama rada berem kriminalke. Ko sem bila mlajša, sem prebrala celotno Agatho Christie, vse, kar je bilo prevedeno."

Za kriminalni roman jo je navdušil skandinavski noir. "To je žanrsko pisanje, treba je vedeti, kako stvari potekajo. Je odklon od realnega, a treba je narediti mejo, da pišeš dokaj realno."

Veronika Gnezda