Če za najpopularnejši strip na svetu velja strip o debelem, lenem in nergavem oranžnem mačku - največ dnevnih časopisov izdaja prav Garfielda - pa je strip o Charlieju Brownu, Snoopyju in njunih prijateljih, ki so ga poimenovali The Peanuts, označen kot najdaljša zgodba, ki jo je kadarkoli povedal en sam človek. Avtor stripa Charles Monroe Schulz je strip risal v obliki pasic s štirimi polji vsak dan, 50 let. Izbor najboljših že nekaj let v knjižicah Mulčki izdaja založba Graffit.

Najdaljša zgodba, ki jo je kadar koli povedal en sam človek

Če za najpopularnejši strip na svetu velja strip o debelem, lenem in nergavem oranžnem mačku, največ dnevnih časopisov izdaja prav Garfielda, pa je strip o Charlieju Brownu, Snoopyju in njunih prijateljih, ki so ga poimenovali The Peanuts, označen za najdaljšo zgodbo, ki jo je kadar koli povedal en sam človek. Avtor stripa Charles Monroe Schulz je strip risal v obliki pasic s štirimi polji vsak dan, 50 let. Izbor najboljših že nekaj let v knjižicah Mulčki izdaja založba Graffit.

Zbirko, ki jo je avtor razdelil v tri časovna obdobja, poimenovana Good Old Charlie Brown, Vintage Peanuts in Classic Peanuts, so pri založbi Graffit začeli na začetku, v letu 1950, ko je bila grafična podoba likov še zelo drugačna, ko se za črno-belega psa še ni vedelo, da je pasme beagle in ko Charlie Brown še ni imel svoje značilne majice.

Avtor stripa Schulz je umrl dan pred izdajo svojega zadnjega 17.897. stripa in zato je zbirka Mulčki založbe Graffit tudi nekakšen poklon veličastnemu delu, 50-letni zgodbi, zbirki stripov The Peanuts.

Mulčke pa lahko spremljate tudi na TV Slovenija!

Veronika Gnezda