Policisti so v torek tako brezmejno zagnano in nediskriminatorno izstreljevali solzivec vsepovprek po ljudjeh v ljubljanskem središču, da so pri tem poškodovali celo svojega pripadnika. Medtem pa na vrhu EU na Brdu pri Kranju politiki niso dosegli nič oprijemljivega. Centrifugo vrti Gorazd Rečnik.

Policisti so v torek tako brezmejno zagnano in nediskriminatorno izstreljevali solzivec vsepovprek po ljudjeh v ljubljanskem središču, da so pri tem poškodovali celo svojega pripadnika

Vrhovno sodišče je presodilo, da za izrekanje prekrškovnih sankcij zaradi opustitve nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih ni bilo zakonske podlage. Švedska akademija znanosti pa je sporočila, da sta letošnja Nobelova nagrajenca za mir borca za svobodo izražanja na Filipinih in v Rusiji Maria Ressa in Dmitrij Muratov. Izbrana sta kot predstavnika vseh novinarjev, ki se v težkih razmerah borijo za ne odvisno novinarstvo. Po svetu se demokracija in svoboda tiska spopadata z vse večjimi pritiski. Žal tudi v Sloveniji. Tudi o medijih in maskah v zaprtih prostorih, predvsem pa o solzivcu, ki so ga policisti v torek tako brezmejno zagnano izstreljevali vsepovprek po ljudeh, da so pri tem poškodovali celo svojega pripadnika, v tokratni Centrifugi. Ljudje so jokali, iz vseh strani pa je vel ponos na represijo.

Gorazd Rečnik