Filozof Umberto Galimberti pravi, da za mlade prihodnost ni obljuba, prej nepredvidljiva grožnja. Trdi, da demokracija nikoli ni zares obstajala, razlaga o propadu civilizacij ter o nori ljubezni, ki jo je čutil do žene

Umberto Galimberti je ugleden italijanski filozof, antropolog, psihoanalitik in mislec sodobnega časa. Je avtor številnih razmislekov, esejev in izvirnih del, v slovenščino imamo prevedene štiri njegove knjige: Grozljivi gost: nihilizem in mladi, Besedo imajo mladi: dialog z generacijo dejavnega nihilizma, Miti našega časa in O ljubezni. Veliko razmišlja o sodobni družbi, veliko piše o mladih, za katere pravi, da prihodnost zanje ni nikakršna obljuba, ampak prej nepredvidljiva grožnja. Trdi tudi, da je naše človeštvo v tem trenutku bolj ranljivo od tistega, ki je izšlo iz druge svetovne vojne, razlaga o novi realnosti življenja z virusom, o demokraciji, ki po njegovem nikoli ni zares obstajala, ter o nori ljubezni, ki jo je čutil do žene.

"Jaz sem doživel noro ljubezen s svojo ženo, ki je bila izjemna ženska. Fantastična. In to je bila tudi moja poguba, kajti po njeni smrti nisem našel ničesar niti podobnega. Tako se ti maščujejo ljudje, ki v tvojem življenju nekaj štejejo. Skupaj sva bila 41 let, med drugim je bila Slovenka."

IZBOR GLASBE UMBERTA GALIMBERTIJA

Domenico Modugno - Volare

Adriano Celentano - Il ragazzo della via Gluck

Lucio Dalla - L'anno che verra'

Maja Stepančič