Dejan Vinčič na vsakem evropskem prvenstvu praznuje svoj rojstni dan, tokraten je bil na četrtfinali dan slovenske reprezentance, ki se je prek Čehov z zmago s 3:0 v nizih uvrstila v polfinale Evropskega prvenstva. Slovenska odbojkarska reprezentanca ohranja visoko zastavljene cilje po prvi zlati kolajni. Radijska ekipa na prizorišču je poklepetala s povezovalcem slovenske igre, ki ima pred očmi končni cilj Slovenije.

Dejan Vinčić po uvrstitvi v polfinale evropskega prvenstva

Slovenski odbojkarji so se po zmagi v četrtfinalu nad Čehi uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice evropskega prvenstva. Iz Ostrave se selijo v Katovice, tam jih v polfinalu čakajo domačini Poljaki. Po tekmi je o izkušnji tokratnega prvenstva govoril Dejan Vinčić, ki je prav danes praznoval svoj 35. rojstni dan.

"Hvala fantom, hvala navijačem, hvala celotni Sloveniji, hvala vam novinarjem. Sem presrečen. Vemo, da je bila to najpomembnejša zmaga do zdaj in pred tekmo smo bili pod precejšnjim pritiskom."

Slovenija se bo še tretjič na zadnjih štirih prvenstvih borila za odličje, po dveh srebrnih si zdaj ekipa želi zlata. Prva ovira bodo v sobotnem polfinalu domačini Poljaki.

"Težko bo v polfinalu proti njihovim navijačem in proti eni najmočnejših reprezentanc na svetu. A tudi mi smo ena najboljših reprezentanc na svetu, kar dokazujemo že nekaj let. Malo si bomo še spočili, nato se bomo dobro taktično in tehnično pripravili na Poljake."

Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak