Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o bibliji, sveti knjigi krščanstva.

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o bibliji, sveti knjigi krščanstva

Izmed spodnjih trditev poiščite napačno.

1. Ena od skupin, ki je res veliko materiala za pesmi črpala iz Biblije, je U2. Še več, več cerkva po svetu organizira t.i. U2-charists, maše, pri katerih tradicionalno glasbo v celoti zamenja glasba skupine U2.

Trditev je resnična

2. Za približno 90 tisoč evrov lahko kupite angleško izdajo biblije iz 17. stoletja, v kateri so tiskarji naredili napako pri božji zapovedi. Pri "ne nečistuj" so po pomoti izpustili besedico "ne".

Trditev je resnična

3. Leta 2012 je britanski kaligraf Donald Jackson prvič po iznajdbi tiska ročno prepisal celotno biblijo. Za prepis skoraj 800 tisoč besed je potreboval dobro leto dni.

Trditev je izmišljena

4. Billionbibles (Milijarda Svetih pisem) je organizacija, ki v Severno Korejo z baloni in padali redno spušča na stotine Svetih pisem.

Trditev je resnična

5. Boba Marleyja so pokopali skupaj z njegovo rdečo kitaro Gibson, zvitkom marihuane in svetim pismom (odprtim na Psalmu 23: Gospod je moj pastir in nič mi ne manjka).

Trditev je resnična

Tadej Košmrlj in Uršula Zaletelj