Ime tedna je postal Primož Roglič, kolesar, ki je še tretjič zapored zmagal na tritedenski dirki po Španiji in tako postal šele tretji kolesar v zgodovini Vuelte, ki je slavil tri zaporedne španske pentlje.

Kandidata sta bila še Franček Gorazd Tiršek in Milan Jesih

Ime tedna je postal Primož Roglič, kolesar, ki je še tretjič zapored zmagal na tritedenski dirki po Španiji in tako postal šele tretji kolesar v zgodovini Vuelte, ki je slavil tri zaporedne španske pentlje.

"Užival sem vsak trenutek te dirke. Startali smo pred katedralo, končali zadnjo etapo spet pred katedralo in s takšnim rezultatom se res ne bi mogel nihče pritoževati. Izjemno sem vesel, da mi je uspelo, meni, tudi ekipi okoli mene in vsem ostalim."

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:
  • Franček Gorazd Tiršek, parastrelec, ki je na paraolimpijskih igrah v Tokiu v tekmovanju z zračno puško v kategoriji SH2 osvojil dve medalji, srebrno na tekmi na 10 metrov stoje in bronasto leže. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919).
  • Milan Jesih, pesnik, ki je za izjemno bogat življenjski opus, ustvarjalni prispevek k slovenski literaturi in kulturi ter žlahtnost pesniškega jezika prejel zlatnik poezije. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919).

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Luka Dolar, Rok Kužel