Maruša Mišmaš Zrimšek je na olimpijskih igrah v Tokiu v finalu na 3000 m zapreke zasedla šesto mesto in z devetimi minutami in 14,84 sekunde dosegla nov slovenski rekord. Po svetovnem rekordu Norvežana Warholma na 400 metrov z ovirami, je v isti disciplini podoben podvig uspel Američanki Sydney McLaughlin. Po zadržanem uvodu v hitrosti, je Janja odlično opravila z balvani. Po včerajšnji smoli v pol finalu kajakaških dvojcev v sprintu na mirnih vodah sta danes v kvalifikacijah v posamični konkurenci na 500 metrov uspešno nastopili Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, ki sta se prebili v jutrišnji pol finale. Tina Mrak in Veronika Macarol sta s petim mestom na olimpijskih igrah v Tokiu končali skupno pot v jadralnem razredu 470.

Dvanajsti tekmovalni dan

Maruša Mišmaš Zrimšek je na olimpijskih igrah v Tokiu v finalu na 3000 m zapreke zasedla šesto mesto in z devetimi minutami in 14,84 sekunde dosegla nov slovenski rekord. Zlato je osvojila Peruth Chemutai z rekordom Ugande.

"Dala sem vse od sebe, tako da moram biti zadovoljna, a ko si enkrat tako blizu medalje ti je malo žal, da je ni. Ta trenutek si bom zagotovo zapomnila, tudi če bodo ljudje pozabili to 6. mesto." - Maruša Mišmaš Zrimšek

Nadaljujejo se izjemni atletski nastopi. Po svetovnem rekordu Norvežana Warholma na 400 metrov z ovirami, je v isti disciplini podoben podvig uspel Američanki Sydney McLaughlin. Nova rekordna znamka je 51.46.

Posebna pozornost velja seveda plezanju, kjer v kvalifikacijah kombinacije tekmujeta Janja Garnbret in Mia Krampl. Po zadržanem uvodu v hitrosti, je Janja odlično opravila z balvani

Po včerajšnji smoli v pol finalu kajakaških dvojcev v sprintu na mirnih vodah sta danes v kvalifikacijah v posamični konkurenci na 500 metrov uspešno nastopili Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, ki sta se prebili v jutrišnji pol finale.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta s petim mestom na olimpijskih igrah v Tokiu končali skupno pot v jadralnem razredu 470. Prva slovenska golfistka, ki tekmuje na OI, Pia Babnik je uvodni dan sklenila med prvo polovico udeleženk.

Dvanajsti tekmovalni dan bodo v Tokiu podelili 17 kompletov kolajn. Na vrhu lestvice še vedno Kitajka, za njo ZDA in Japonska, Slovenija je trenutno petindvajseta.

Sandi Škvarč