Današnje jutro je zaznamovala zmaga slovenske košarkarske reprezentance nad Nemčijo. Na atletskem stadionu Anita Horvat z rezultatom ni bila zadovoljna, a ceni olimpijsko izkušnjo, za kajakašici na mirnih vodah pa so se sanje o medalji žal končale nekaj metrov pred ciljem, ko sta se prevrnili.

Enajsti tekmovalni dan iger

Enajsti tekmovalni dan olimpijskih iger v Tokiu so zaznamovali predvsem slovenski košarkarji, ki so si z zmago zagotovili igranje v polfinalu. V zgodnjem četrtfinalnem obračunu je Slovenija zanesljivo, s 94-70 premagala Nemčijo in se bo v polfinalu pomerila s Francijo.

"Tekmo smo začeli zelo dobro, kar je za nas zelo pomembno. Nato smo samo stopnjevali agresivnost in tempo ter na koncu zasluženo zmagali." - Zoran Dragić

Sanje olimpijskega kajakaškega dvojca v sprintu na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič, Anja Osterman o visoki končni uvrstitvi so se dobesedno potopile nekaj metrov pred ciljem polfinala. Olimpijski prvakinji sta postali novozelandki Lisa Carington in Caitlin Regal.

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po petem, predzadnjem dnevu tekmovanj razreda 470 napredovali na skupno četrto mesto. V deveti regati sta zasedli drugo mesto, v deseti pa sta bili sedmi.

Atletski program iger je danes postregel z novim svetovnim rekordom. Na 400 metrov z ovirami ga s časom 45,94 postavil postavil Norvežan Karsten Warholm. Anita Horvat je v teku na 400 metrov izpadla v kvalifikacijah.

Klemen Verlič