Od sedmih slovenskih športnikov deseti dan iger smo na delu videli peterico, saj so jadranje zaradi slabih vetrovnih razmer odpovedali. Tudi o tem v nadaljevanju, slišali pa boste tudi kako sta s prvim delom opravili kajakašici na mirnih vodah, pa tudi kaj pravi slovenski košarkarski selektor o jutrišnjih tekmecih Nemcih

Od sedmih slovenskih športnikov smo danes na delu videli peterico, saj so jadranje zaradi slabih vetrovnih razmer odpovedali.

Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman sta se uvrstili v polfinale mirnovodašic na 500 metrov. Jutri ju čaka lov na finalna mesta.

"Zdaj se res zavedam, kaj pomenijo olimpijske igre. Vsi so odlično pripravljeni, tudi midve. Jutri bova morali dati vse od sebe, da se bova sploh uvrstili v finale." - Anja Osterman

Maja Mihalinec Zidar je v teku na 200 metrov obstala v kvalifikacijah, s polfinalnim tekom je opravil tudi Luka Janežič in z najboljšim s časom letos 45,36 osvojil sedmo mesto v svoji skupini in končal z olimpijskimi igrami. Tina Šutej je prve tri višine v skoku s palico preskočila v prvem poskusu in je očitno v odlični formi na tokratnih igrah.

Kanadska ženska nogometna reprezentanca je na olimpijskem turnirju v Tokiu pripravila presenečenje in v polfinalu izločila svetovne prvakinje Američanke z 1:0.

"Igralci se ne spomnijo, kdaj so nazadnje igrali ob 10h. Verjetno, ko so bili kadeti in mladinci. Vstali bomo ob 6.30. To ne sme biti razlog za nejevoljo, ampak izziv za nas."@SasoSekulic pred 1/4finalom z ?? ob 10h po ?? času in 3h po ?? času na @Val202@kzs_si @TeamSlovenia pic.twitter.com/7goYa7frm3

— Franci (@FranciPavser) August 2, 2021

Slovenska košarkarska reprezentanca bo ponoči igrala četrtfinalno tekmo z Nemčijo, ki ima v Tokiu eno zmago in dva poraza. Jutri torej več slovenskih vrhuncev, med drugim bosta ob ugodnejših razmerah na morju znova Veronika Macarol in Tina Mrak. Vreme danes ni bilo naklonjeno jadralcem na regatnih poljih pred otočkom Enošima.

Jure Jeromen