Šport 202

Popoldanski pregled: Zadnji dan olimpijskih iger v Tokiu

93 reprezentanc je na 32. olimpijskih iger prejelo vsaj eno kolajno

poppregled
foto: Val 202

Pred dobro uro se je na olimpijskem stadionu začela slovesnost ob koncu iger 32. olimpijade, ki so prinesle kolajne 93 od 205 reprezentanc. Tekmovale so v petdesetih disciplinah. Igre se končujejo kot doslej najuspešnejše poletne za slovensko reprezentanco. Ta je osvojila pet odličij, od tega kar tri zlate kolajne. Danes slovenskih nastopov v Tokiu več ni bilo, zato se posvetimo ostalemu dogajanju.

Že ob polnoči po slovenskem času se je na najsevernejšem japonskem otoku Hokaido začela kraljeva disciplina, železni repertoar zadnjega dne olimpijskih iger, moški maraton.

Navkljub nikakor ne idealnim razmeram za vzdržljivostne tekače v Sapporu je zmagovalec postal Kenijec Eliud Kipchoge, ki je osvojil svojo četrto olimpijsko medaljo.

Do naslova olimpijskih prvakov so zjutraj prišle tudi odbojkarice Združenih držav Amerike, ki so v finalu s 3:0 premagale Brazilijo. To je za žensko reprezentanco ZDA sploh prvi olimpijski naslov.

Zadnjo ekipno zlato kolajno so dopoldan osvojili vaterpolisti Srbije. Ti so v velikem finalu s 13:10 premagali Grčijo, za katero je bil to prvi finale.