Slovenija je v pričakovanju razpleta tekme v športnem plezanju. Janja Garnbret je pokorila vso konkurenco in po petem mestu v hitrosti, kjer je z 7.81 dosegla nov slovenski rekord, slavila etapno zmago v balvanih in prevzela vodstvo v kombinaciji. Končan je tretji tekmovalni dan olimpijskega turnirja v golfu. Pia Babnik je odigrala dva udarca nad parom igrišča in zdrsnila med drugo polovico 60ih udeleženk. V kvalifikacijah mnogoboja v ritmični gimnastiki je nastopila Jekaterina Vedenejeva in zasedla 16. mesto. Najboljšo oceno je prejela za vajo z žogo, za finalom najboljše deseterice pa zaostala za približno 3 točke. Po včerajšnji košarkarski evforiji, jutri še en podoben dan, Sicer za bron, vseeno pa za prvo slovensko olimpijsko kolajno v moštvenih športih. Tekmec bo Avstralija.

Pregled dogajanja na olimpijskih igrah

Slovenija je v pričakovanju razpleta tekme v športnem plezanju, ki je prvič na olimpijskih igrah. Janja Garnbret je pokorila vso konkurenco in po petem mestu v hitrosti, kjer je z 7.81 dosegla nov slovenski rekord, slavila etapno zmago v balvanih in prevzela vodstvo v kombinaciji.

Pia Babnik je odigrala dva udarca nad parom igrišča in zdrsnila med drugo polovico 60ih udeleženk. V kvalifikacijah mnogoboja v ritmični gimnastiki je nastopila Jekaterina Vedenejeva in zasedla 16. mesto. Najboljšo oceno je prejela za vajo z žogo, za finalom najboljše deseterice pa zaostala za približno 3 točke.

Po včerajšnji košarkarski evforiji, jutri še en podoben dan, Sicer za bron, vseeno pa za prvo slovensko olimpijsko kolajno v moštvenih športih. Tekmec bo Avstralija.

"Orientirati se moramo nase, na svojo igro in kako bomo izgledali na tekmi za tretje mesto, za nas finalni tekmi. Potrebno je osvežiti sebe in glave." - Aleksander Sekulić

Še ostali zaključni boji v ekipnih športih. V tekmi za tretje mesto nogometnega turnirja za moške, je Mehika s 3:1 premagala Japonsko. Veliki finale med branilci naslova Brazilci in Španijo bo jutri. Košarkarice ZDA so brez težav, z 79:59 premagale Srbijo in bodo v nedeljo za naslov prvakinj igrale z zmagovalkami polfinala Japonska – Francija.

Sandi Škvarč