Vrhunci dneva z olimpijskih iger v Tokiu. Enajsti tekmovalni dan.

Olimpijski pregled 11. dneva

Današnji dan v Tokiu so zaznamovali predvsem slovenski košarkarji, ki so si z zmago zagotovili igranje v polfinalu. V zgodnjem četrtfinalnem obračunu je Slovenija zanesljivo, s 24 točkami razlike, premagala Nemčijo in se bo v polfinalu pomerila s Francijo.

"Super, sploh nimam besed, smo mala država, a igramo z vso močjo, pustimo vse na terenu in smo med najboljšimi štirimi na svetu, to je res nekaj neverjetnega." - Luka Dončić

Po prevrnitvi čolna sta brez uvrstitve kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman. Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po petem, predzadnjem dnevu tekmovanj razreda 470 napredovali na skupno četrto mesto in se pred jutrišnjim zaključkom vmešali v boj za medalje.

Atletski program iger je danes postregel z novim svetovnim rekordom. Na 400 metrov z ovirami ga je s časom 45,94 postavil postavil Norvežan Karsten Warholm in se kot prvi spustil pod mejo 46 sekund. V skoku s palico je slavil Šved Armand Duplantis, na 200 m je v ženski konkurenci slavila Elaine Thompson.

Špela Perše se bo že čez nekaj ur pomerila v plavanju na 10 km, v Riu je osvojila 16. mesto, jutri pa se v dopoldanskih urah začne tudi športno plezanje z Janjo Garnbret v vlogi favoritinje:

"Sem pefekcionistka in nase polagam enak pritisk kot ga polagajo drugi, tako da me pritisk ne gane, mi je v vzpodbudo in motivacijo. Lahko se le osredotočim na svoj nastop." - Janja Garnbret

Za naslov olimpijskega prvaka v nogometu se bosta merili Brazilija in Španija

Sandi Škvarč