Slovenska olimpijska odprava je bogatejša za novo zlato odličje, tretje na igrah, skupno peto v Tokiju. Za tega je v svojem slogu poskrbela Janja Garnbret, ki je v plezalni kombinaciji pometla s tekmicami. Med poudarki oddaje tudi o novi presenetljivi zmagi italijanskega sprinta in podvigu grških vaterpolistov, ki se veselijo krstne olimpijske medalje.

Olimpijsko dogajanje v Tokiu

Slovenska olimpijska odprava je bogatejša za novo zlato odličje, tretje na igrah, skupno peto v Tokiju. Za tega je v svojem slogu poskrbela Janja Garnbret, ki je v plezalni kombinaciji pometla s tekmicami.

"Sem čisto brez besed. Neverjetno sem vesela za to kar sem dosegla, ker vem koliko sem v to vložila, čez kaj vse sem morala iti. Ponosna sem kako sem se spopadla s pritiskom. Ne predstavljam si še enkrat it čez to." - Janja Garnbret

Med poudarki oddaje tudi o novi presenetljivi zmagi italijanskega sprinta in podvigu grških vaterpolistov, ki se veselijo krstne olimpijske medalje.

Po včerajšnji košarkarski evforiji, jutri še en podoben dan, sicer za bron, vseeno pa za prvo slovensko olimpijsko kolajno v moštvenih športih. Tekmec bo Avstralija.

"Orientirati se moramo nase, na svojo igro in kako bomo izgledali na tekmi za tretje mesto, za nas finalni tekmi. Potrebno je osvežiti sebe in glave." - Aleksander Sekulić

Na ženskem nogometnem turnirju so o olimpijskih zmagovalkah odločale enajstmetrovke, slavila je Kanada.

Marko Polak