Maruša Mišmaš Zrimšek je v teku na 3000 metrov z zaprekami postavila nov državni rekord in končala na 6. mestu. Športna plezalka Janja Garnbret je bila prepričljiva v kvalifikacijah kombinacije. Kmalu pa polfinalni obračun čaka slovensko košarkarsko reprezentanco, ki se bo pomerila s Francijo.

Olimpijski pregled dnevnega dogajanja

Olimpijsko sredo je s slovenskega zornega kota zaznamoval odličen nastop Maruše Mišmaš Zrimšek, ki je na 3000 metrov z zaprekami končala na šestem mestu in ob tem postavila nov slovenski rekord. Jutri bo piko na i slovenskim atletskim nastopom postavil Tina Šutej v finalu skoka s palico.

"Dala sem vse od sebe, tako da moram biti zadovoljna, a ko si enkrat tako blizu medalje ti je malo žal, da je ni. Ta trenutek si bom zagotovo zapomnila, tudi če bodo ljudje pozabili to 6. mesto." - Maruša Mišmaš Zrimšek

Janja Garnbret je v kvalifikacijah potrdila kandidaturo za olimpijsko zlato, v finale se je uvrstila z najboljšim rezultatom v kombinaciji.

"Bila sem precej nervozna, česar od mene ne gre pričakovati - v svetovnem pokalu in prvenstvih ne čutim takega pritiska. Olimpijske so nekaj drugega, mogoče tudi, ker so prvič na sporedu." - Janja Garnbret

Slovenski košarkarji pa so dan pred zgodovinskim polfinalom proti Franciji izkoristili za trening, pripravo in tudi kratko druženje z novinarji.

Jože Pepevnik