Slišali boste, kdo so bili osrednji junaki iger, katere države so najbolj presenetile in da so za slovenske košarkarje pesti stiskali spremljevalci na marsikaterem prizorišču olimpijskih iger. Slišali boste, kako so bile te igre drugačne od prejšnjih, kako je bilo zaradi vseh predpisov oteženo spremljanje in delo na igrah ter zakaj so se mnogi Japonci med igrami opravičevali tujim gostom. O vseh teh zgodbah bomo govorili v naslednjih dveh urah. Pogovarjali se bodo člani naše radijske olimpijske odprave. Govorili bodo o izjemnih 22-letnikih. Med njimi je tudi Janja Garnbret, ki je bila že pred igrami precej prepoznavna na Japonskem, naša ekipa pa je v Tokiu videla, kakšna globalna zvezda je Luka Dončić, slišali boste tudi, kako se spremeni življenje olimpijskih prvakov.

Radijski športni kolegi debatirajo o tem, kdo so osrednji junaki iger, o izjemnih mladih tekmovalcih ter letošnje igre primerjajo z ostalimi izvedbami

Slišali boste, kdo so bili osrednji junaki iger, katere države so najbolj presenetile in da so za slovenske košarkarje pesti stiskali spremljevalci na marsikaterem prizorišču olimpijskih iger. Tudi o tem, kako so bile te igre drugačne od prejšnjih, kako je bilo zaradi vseh predpisov oteženo spremljanje in delo na igrah ter zakaj so se mnogi Japonci med igrami opravičevali tujim gostom. O vseh teh zgodbah bomo govorili v naslednjih dveh urah. Radijski kolegi govorijo o izjemnih 22-letnikih. Med njimi je tudi Janja Garnbret, ki je bila že pred igrami precej prepoznavna na Japonskem, naša ekipa pa je v Tokiu videla, kakšna globalna zvezda je Luka Dončić, slišali boste tudi, kako se spremeni življenje olimpijskih prvakov.

Nadaljujemo niz novinarskih okroglih miz in sicer z mednarodnimi vrhunci. Slišali boste, kako so Američani zadnji dan prišli nazaj na vrh med vsemi državami udeleženkami, več tudi o izjemnim priljubljenosti baseballa na Japonskem, kjer je ta šport v središču pozornosti vseh medijev, podrobneje tudi o nekaterih izstopajočih junakih iger, denimo o Lisi Carrington, ki je na mirnih vodah osvojila tri zlate medalje, pa o Karstenu Warholmu, ki je krepko popravil svetovni rekord na 400 metrov z ovirami, naša radijska ekipa predstavlja tudi nekaj zgodb o Slovencih, ki so sodelovali z drugimi reprezentancami na teh igrah.

 

O spremembah v primerjavi s prejšnjimi izvedbami, o zelo prijaznih in ustrežljivih Japoncih ter o občutku varnosti, ki je v Tokiu na izjemno visoki ravni. Slišali boste, da se je bilo na nekatere zadeve precej težje navaditi, denimo tudi na izjemno stroga pravila, pa tudi, da so tehnološko izjemno razviti Japonci v času olimpijskih iger marsikje digitalno zamenjalo za analogno.

Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak, Marko Cirman