Spomladanski uvod je pokazal, da je skupina zelo izenačena. Navsezadnje je to potrdila slovenska izbrana vrsta. Začenja se nov reprezentančni premor.

Slovenska nogometna reprezentanca se je včeraj zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na nadaljevanje kvalifikacij svetovnega prvenstva

Spomladanski uvod je pokazal, da je skupina zelo izenačena. Navsezadnje je to potrdila slovenska izbrana vrsta. Najprej je premagala favorita, torej nosilko Hrvaško, Sandi Lovrič je zabil gol za 1:0 v Stožicah. Izgubila je proti Rusiji, v tretji tekmi pa je izgubila še proti Cipru. Spodrsnilo je tudi Slovakom na Malti. Vsaka točka je tako izjemno pomembna, zmaga toliko bolj, ker na ta način tudi tekmecem preprečiš, da osvaja točke.

"Mogoče je bolje, da smo pod pritiskom. Da se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo. Zagotovo poskušamo s tekme s Hrvaško izvleči pozitivne stvari, saj smo igrali zares dobro. Na drugi strani smo videli, da lahko izgubimo tudi s Ciprom, če nismo na pravem nivoju." - Matjaž Kek

Slovenija se je marca pomerila s Hrvaško, Rusijo in Ciprom, prvič v tem ciklu pa bo igrala s Slovaško in Malto. Z obema ima lepe spomine. V osmih kvalifikacijskih tekmah proti obema ekipama je Slovenija sedemkrat zmagala in le enkrat izgubila.

Luka Petrič