"Preden se bo začelo obračati na bolje, se bo politična kriza v ZDA morala še zaostriti," pravi ameriški politolog Samuel Goldman, profesor na Oddelku za politične vede Univerze Georga Washingtona in direktor tamkajšnjega programa Polika in vrednote. Je avtor številnih knjig o iskanju ameriške identitete in vplivu 11. septembra na ameriško politiko in družbo. Poleg aktualnega političnega dogajanja in umiku ZDA iz Afganistana 20 let po 11. septembru 2001 sta z Andrejem Stoparjem govorila tudi o njegovi najnovejši knjigi Po nacionalizmu: Biti Američan v času delitev.

O iskanju ameriške identitete, stereotipih o Američanih in o tem, ali so Združene države še obljubljena dežela je govoril ameriški politolog Samuel Goldman

"Preden se bo začelo obračati na bolje, se bo politična kriza v ZDA morala še zaostriti," pravi ameriški politolog Samuel Goldman, profesor na Oddelku za politične vede Univerze Georga Washingtona in direktor tamkajšnjega programa Polika in vrednote. Je avtor številnih knjig o iskanju ameriške identitete in vplivu 11. septembra na ameriško politiko in družbo.

Američani menijo, da imajo izoblikovano mnenje o sebi in svoji identiteti, a vse bolj očitno je, da to mnenje ni enotno.  Po 11. septembru, ko se je do temeljev spremenila ne le Amerika, ampak ves svet, se je tudi v ZDA razdvojenost  le še povečala. Kako na težavni umik 20 let po 11. septembru 2001 gleda nanj politolog Samuel Goldman? Spregovoril je o iskanju ameriške identitete, stereotipih o Američanih, o tem, ali so Združene države Amerike še obljubljena dežela ter o svoji najnovejši knjigi Po nacionalizmu: Biti Američan v času delitev.

Andrej Stopar