Aktualno

S tem, kako poveš nekaj, lahko narediš skoraj tako veliko razliko kot s tem, kaj poveš

Predstavljamo Instagram skupnosti, ki skrbijo, da je svet vsaj za trenutek lepši. Tretja je skupnost, ki se je razvila okoli profila @ministry.for.wtf

8
David Zupančič, @ministry.for.wtf
foto: osebni arhiv

Velikokrat smo kritični do družabnih omrežij, vendar ima vsaka stvar tako dobre kot slabe strani. In ena izmed dobrih so gotovo skupnosti, ki nastajajo na Instagramu in jih bomo na Valu 202 predstavljali v prihodnjih tednih.

V tretjem delu mini serije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil @ministry.for.wtf. Profil se je začel z zabavnimi memi iz življenja mladega zdravnika, v začetku leta 2020 je imel nekaj več kot 1600 sledilcev, cilj Davida Zupančiča, ki je takrat deloval še anonimno, pa je bil, da mu bo do konca leta sledilo 2020 ljudi. Ko pa se je zaradi zdravstvene situacije v svetu odločil, da bo kot specializant infektologije nekaj pozornosti namenil tudi podajanju relevantnih informacij o epidemiji, je število sledilcev začelo hitro naraščati. Skupnost danes šteje že več kot 11 tisoč sledilcev. V aktualnem času je profil za marsikoga postal miren pristan in dober vir informacij, David pa je dokazal, da je Instagram platforma za mnogo več kot zgolj lepe fotografije z izletov in potovanj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Zupančič (@ministry.for.wtf)

Profili, ki smo jih predstavili v poletni mini seriji o skupnostih, ki so nastale na Instagramu:

Redkobesedno
Mamina zgodba
ministry.for.wtf
Gajstnice
Biologinja
Mavrični kromosom ljubezni