Predstavljamo Instagram skupnosti, ki skrbijo, da je svet vsaj za trenutek lepši. Druga je skupnost, ki se je razvila okoli profila Mamina zgodba

V drugem delu mini serije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil Mamina zgodba. Objave na profilu se nanašajo na tri ključne teme: (ne)plodnost, posvojitev in rejništvo. Profil je nastal spontano, ideja je začela rasti v času porodniškega dopusta ustanoviteljice skupnosti. Takrat je začela iskati teme o neplodnosti, posvojitvi in rejništvu, ampak na slovenskih Instagram profilih ni našla nič. Nato pa se je začela pisati Mamina zgodba.

  • Zakaj je Instagram primerna platforma za komuniciranje stigmatiziranih družbenih tem?
  • Zakaj anonimnost in kako zgraditi zaupanje med snovalcem vsebin in sledilci, čeprav ne vedo, kdo stoji za objavami?
  • Ustvarjalka profila Mamina zgodba ni klasična vplivnica. Pa bi se odločila za sodelovanje s podjetji, če bi jo kontaktirali in bi našli skupno točko?

Mamina zgodba: Pismo tebi, ki si rodila mojega sina
(interpretacija: Eva Longyka Marušič)

Instagram je vizualno omrežje, velikokrat rečemo, da je kar najbolj fotogenično med vsemi družbenimi omrežji. A vedno večji pomen imajo zapisi, ki jih najdemo pod fotografijami oz. grafikami, ki jih objavljajo snovalci vsebin. Odličen primer tega, kako velik vpliv imajo opisi oz. zgodbe, ki jih objavimo skupaj s fotografijo, je profil Mamina zgodba. S svojimi preprostimi, a odkritimi in intimnimi zapisi piše izjemno zgodbo, ki v ospredje daje v družbi velikokrat spregledane teme.

 

Profili, ki smo jih predstavili v poletni mini seriji o skupnostih, ki so nastale na Instagramu:

Redkobesedno
Mamina zgodba
ministry.for.wtf
Gajstnice
Biologinja
Mavrični kromosom ljubezni

Tina Šoln