V času olimpijskih iger vam na Valu 202 predstavljamo tudi Slovence, ki so na igrah kot člani mednarodnih zvez, sodniki ali tekmovalci v dresih drugih držav. V naslednjih minutah Anja Hlača Ferjančič predstavlja zgodbo odbojkarskega trenerja Luke Slabeta, ki je bil pred leti selektor slovenske moške reprezentance, pred štirimi leti pa se je pridružil strokovnemu štabu ženske ameriške reprezentance:

Luka Slabe je z Američankami že trikrat osvojil ligo narodov in tudi na teh igrah je cilj zlata kolajna

Luka Slabe je bil pred leti selektor slovenske moške reprezentance, pred štirimi leti pa se je pridružil strokovnemu štabu ženske ameriške reprezentance. Ameriška reprezentanca si je po treh zmagah že zagotovila napredovanje v četrtfinale, današnji poraz z Rusinjami, pa kapetanke Jordan Larson in soigralk ni zmedel. Prepričane so, da so lahko na koncu najboljše. O sodelovanju s slovenskim strokovnjakom pa pravi, da je odlična dopolnitev strokovnega štaba in da mu zelo zaupa.

"Delovanje je organizirano. Vsak ve, kakšna je njegova naloga. Komunikacija je enkratna. Ves čas stremimo k temu, kako lahko stvari izboljšamo." - Luka Slabe

V skupinskem delu so najbolj prepričljive Italijanke ter Srbkinje in Brazilke. Na odličje poleg omenjenih in Američank odkrito ciljajo tudi Rusije in Turkinje.

"Sam se nikoli ne spominjam olimpijskih medalj. Vedno me ostali spominjajo na to. Razmišljam le o naslednjem treningu in tekmi z Italijo." - Karch Kiraly, selektor ameriške reprezentance

Anja Hlača Ferjančič