Kulturnice

Hiša na hribu 2021

Hiša na hribu je prostor, je razstava in tudi del projekta V naročju naravne in kulturne dediščine

IMG_20210818_183814
foto: Hiša na hribu / Zavod CCC

Hiša na hribu 2021 na sv. Marjeti nad Žlebami je osrednja razstava projekta V naročju kulturne in naravne dediščine, ki povezuje kulturno in naravno dediščino s sodobno umetnostjo.

Na prehodu poletja v jesen so do 19. septembra na treh lokacijah v krajinskem parku Polhograjskih dolomitov (Žlebe – sv. Marjeta, Topol – sv. Katarina in Belo – domačija Pr’ Lenart) na ogled dela več kot 70 sodobnih umetnikov in umetnic iz desetih različnih držav. Tako domače in tuje sodobne umetnike kot tudi člane lokalnih skupnosti: osnovnošolce, študente likovne pedagogike iz Ljubljane in Maribora ter lokalne prebivalce pa je povezalo skupnostno umetniško delo MI:ZA.

Projekt, ki nastaja v okviru Zavoda CCC – Zavoda za umetnost in projekte družbenega raziskovanja, vodi ustanoviteljica, vizualna umetnica Zvonka T. Simčič.

"Naš cilj je, da pridobimo občinstvo in povabimo k razstavi tiste ljudi, ki sicer neradi ali pa sploh ne prestopajo praga galerijskih prostorov. To so lahko naključni obiskovalci, imamo pa seveda tudi take, ki pridejo namenoma pogledat razstavo."