Hiša na hribu 2021 na sv. Marjeti nad Žlebami je osrednja razstava projekta V naročju kulturne in naravne dediščine, ki povezuje kulturno in naravno dediščino s sodobno umetnostjo. Na prehodu poletja v jesen so do 19. septembra na treh lokacijah sredi Polhograjskega hribovja na ogled dela več kot več kot 70 sodobnih umetnikov in umetnic iz desetih različnih držav.

Hiša na hribu je prostor, je razstava in tudi del projekta V naročju naravne in kulturne dediščine

Hiša na hribu 2021 na sv. Marjeti nad Žlebami je osrednja razstava projekta V naročju kulturne in naravne dediščine, ki povezuje kulturno in naravno dediščino s sodobno umetnostjo.

Na prehodu poletja v jesen so do 19. septembra na treh lokacijah v krajinskem parku Polhograjskih dolomitov (Žlebe – sv. Marjeta, Topol – sv. Katarina in Belo – domačija Pr’ Lenart) na ogled dela več kot 70 sodobnih umetnikov in umetnic iz desetih različnih držav. Tako domače in tuje sodobne umetnike kot tudi člane lokalnih skupnosti: osnovnošolce, študente likovne pedagogike iz Ljubljane in Maribora ter lokalne prebivalce pa je povezalo skupnostno umetniško delo MI:ZA.

Projekt, ki nastaja v okviru Zavoda CCC – Zavoda za umetnost in projekte družbenega raziskovanja, vodi ustanoviteljica, vizualna umetnica Zvonka T. Simčič.

"Naš cilj je, da pridobimo občinstvo in povabimo k razstavi tiste ljudi, ki sicer neradi ali pa sploh ne prestopajo praga galerijskih prostorov. To so lahko naključni obiskovalci, imamo pa seveda tudi take, ki pridejo namenoma pogledat razstavo."

Jolanda Fele