Muzikal Wir sind das Volk – ein Musical aus Deutschland - je nov projekt skupine Laibach, ki temelji na besedilih Heinerja Müllerja in bo slovensko premiero doživel danes, 2. septembra, v Kinu Šiška v Ljubljani.

V predstavi vztrajata pomembna motiva: struktura oče-mati-otrok in ideja selekcije

Muzikal Wir sind das Volk  je nov projekt skupine Laibach, ki temelji na besedilih Heinerja Müllerja in bo slovensko premiero doživel danes v Ljubljani.

Laibachova zgodovina s Heinerjem Müllerjem je bogata, ustanovni član skupine Laibach Jani Novak: "Z njegovim delom smo se prvič srečali leta 1984 v Ljubljani, ko nas je Eduard Miler povabil, da pripravimo glasbo za predstavo Kvartet."

Lanski februarski premieri muzikala Wir sind das Volk v berlinskem gledališču Hebbel am Ufer sta sledili le dve ponovitvi, do ostalih ni prišlo zaradi epidemije.  

Tako izvirna predstava v nemščini kot slovenska različica sta nastali v režiji Anje Quickert, vodje Mednarodnega združenje Heinerja Müllerja. V slovenski različici muzikala se bo skupini Laibach na odru znova pridružila Mina Špiler. Nastopili bodo še: igralka Katarina Stegnar, pevec in flavtist Cveto Kobal, pianist Sašo Vollmaier, godalni kvartet Vier Personen in tolkalska zasedba The Stroj.  Sklepne misli o obravnavani problematiki pa bo dodal Peter Mlakar.

Današnji slovenski premieri muzikala Wir sind das Volk  bo v Kinu Šiška v Ljubljani jutri sledila še ponovitev. 

Jolanda Fele