Ime tedna je Tadej Pogačar, ki je z letošnjo zmago na Dirki po Franciji ponovil lanski uspeh in na tritedenski dirki osvojil pikčasto majico za najboljšega na gorskih ciljih, belo majico za najboljšega mladega kolesarja in najprestižnejšo rumeno majico skupnega zmagovalca. Zmagal je tudi na treh etapah dirke in v skupnem seštevku najbližje zasledovalce prehitel za več kot pet minut.

Lanski in letošnji zmagovalec Dirke po Franciji in dobitnik bronaste olimpijske medalje

Julijsko ime meseca je postal Tadej Pogačar, ki je z letošnjo zmago na dirki po Franciji ponovil lanski uspeh, zmagal pa je tudi na treh etapah dirke in v skupnem seštevku najbližje zasledovalce prehitel za več kot pet minut. Na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu pa je v cestni kolesarski dirki Sloveniji priboril prvo olimpijsko medaljo v kolesarstvu.

Kandidati so bili še:

Aleksander Sekulić, trener slovenske moške košarkarske reprezentance, ki je z izbrano vrsto dosegel zgodovinski uspeh. Brez izgubljene tekme so suvereno osvojili kvalifikacijski turnir v Litvi in se prvič v zgodovini uvrstili na olimpijske igre.

Nina Kavzar, "delovodja" festivala Kamerat v Hrastniku, prvega festivala delavskega filma, ki je poklon zasavski delavski dediščini in dogodek, na katerem so osvetlili položaj kulture in delavstva v današnjem času.

Urška Bittner Pipan, vodja festivala Europa Cantat Ljubljana 2021, enega največjih mednarodnih glasbenih festivalov, ki je pri nas potekal pod okriljem Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti. Največji glasbeni dogodek v tem letu pri nas je zaradi korone v hibridni obliki združil zborovske pevce, zborovodje, skladatelje in ljubitelje zborovske glasbe z vsega sveta.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202