Ime tedna

Znanje ekipe je tisto, kar daje rezultate

Ime tedna je Blaž Turk, vodja prve slovenske gasilske enote, ki je v Severni Makedoniji pomagala pri gašenju obsežnih požarov

gasilci v makedoniji
Slovenski gasilci so pomagali pri gašenju požarov v Severni Makedoniji
foto: Twitter/Uprava RS za zaščito in reševanje/MMC RTV SLO

Blaž Turk

foto: ZGRS

Ime tedna je postal Blaž Turk, poveljnik poklicne gasilske enote Sežana ter operativni vodja prve slovenske gasilske enote, ki se je z ekipo slovenskih poklicnih in prostovoljnih gasilcev vrnil iz Severne Makedonije, kjer so pomagali pri gašenju obsežnih požarov.

Turk dodaja, da so gasilci v širši javnosti dobro prepoznani po tem, da delajo v dobro ljudi in v dobro družbe: "Mislim, da se vsi gasilci izredno trudimo, pridobivamo znanje na vseh nivojih, dnevno skrbimo za opremo, zato, da bi pomagali drugim."

"Razmere so res ekstremne in vsak dan se je lahko marsikaj zgodilo, tudi kakšen preskok in širitev požara, če ni bilo nikogar zraven. Mi smo zapustili stanje dosti mirno, a v takih vremenskih razmerah nikoli ne veš." 

Kandidata sta bila še:

Monika Hrastnikgorska kolesarka, ki je na evropskem prvenstvu v Mariboru že drugič osvojila naslov evropske prvakinje v spustu. V Bike parku na Pohorju je tako ponovila izjemen uspeh, ki ga je dosegla na Portugalskem leta 2018. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Rosanda Sajko, režiserka, ki je za obsežen in avtorsko prepoznaven opus radijskih iger ter za razvoj radiofonske umetnosti s poudarkom na radijski igri za otroke prejela nagrado zlati glas, priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije za življenjsko delo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).