Z novim šolskim letom so (vsaj za zdaj) na polno zaživeli tudi dijaški domovi, bivanja v njih pa nimajo zagotovljenega vsi, ki bi ga potrebovali. Še vedno namreč velja, da mladostniki, ki prihajajo iz finančno šibkih družin, ne morejo dobiti polne subvencije za bivanje, čeprav bi jim sicer morda bilo onemogočeno šolanje na izbrani šoli ali pa doma ne bi imeli spodbudnih razmer za šolanje. Zato je program Botrstvo pred leti ponudil pomoč v obliki t.i. dijaškega sklada, iz katerega lahko z donatorskimi sredstvi izbranim dijakom omogočijo subvencionirano bivanje. Doslej so pomagali že več kot 500 dijakom, tudi letos bo pomoč potrebovalo več kot 100.

Julija je ena od več kot 100 dijakov, ki bodo tudi letos potrebovali pomoč Dijaškega sklada, da bodo smeli ostati v dijaških domovih na katerem koli koncu Slovenije

Z novim šolskim letom so (vsaj za zdaj) na polno zaživeli tudi dijaški domovi, bivanja v njih pa nimajo zagotovljenega vsi, ki bi ga potrebovali. Še vedno namreč velja, da mladostniki, ki prihajajo iz finančno šibkih družin, ne morejo dobiti polne subvencije za bivanje, čeprav bi jim sicer morda bilo onemogočeno šolanje na izbrani šoli ali pa doma ne bi imeli spodbudnih razmer za šolanje. Zato je program Botrstvo pred leti ponudil pomoč v obliki t. i. dijaškega sklada, iz katerega lahko z donatorskimi sredstvi izbranim dijakom omogočijo subvencionirano bivanje. Doslej so pomagali že več kot 500 dijakom, tudi letos jih bo pomoč potrebovalo več kot sto.

In tudi za Julijo dijaški dom ni samo začasna nastanitev med delovnim tednom.

"Med tednom, ko sem tukaj, definitivno malo odmislim stvari, ki se dogajajo doma. Brez tega stresa je nekoliko lažje. Tudi med vikendi se pozna, kako moje psihično zdravje niha. Ko sem s prijatelji, ne mislim toliko na domačo situacijo, tudi šola me zaposli. Ko pa sem bila doma, je bilo to vedno okoli mene in ni bilo prijetno."

Julija je ena od več kot sto dijakov, ki bodo tudi letos potrebovali pomoč dijaškega sklada, da bodo smeli ostati v dijaških domovih na katerem koli koncu Slovenije.

Tudi njej lahko pomagate s poslanim geslom BOTER5 ali BOTER10, poslanim na številko 1919. Vsa tako zbrana sredstva bodo porabljena izključno za subvencijo dijaških domov. Hvala vsem pomoč dijakom v stiski.

 

 

Jana Vidic