S slavnostnim odprtjem se začenjajo 32. olimpijske igre moderne dobe. V Tokiu bo nastopilo 54 slovenskih športnikov.

Z uvodno slovesnostjo so se danes pričele 32. olimpijske igre moderne dobe, kjer se bo predstavilo 54 slovenskih športnikov

Po današnji uvodni slovesnosti bomo že jutri priča 4 slovenskim kolesarjem, ki v zadnjem času nizajo odlične uspehe. Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jan Tratnik in Jan Polanc bodo nastopili v cestni dirki, ki se bo začela že v zgodnjih jutranjih urah po evropskem času, trajala bo okoli 7 ur. Drugi kolesarski vrhunec bo v sredo zjutraj, ko bo Primož Roglič nastopil v vožnji na čas.

Naslednji vrhunec bo judoistka Tina Trstenjak, ki bo branila olimpijski naslov iz Ria. Med krotilci voda bo prvi nastopil kanuist Benjamin Savšek. Kasneje bo nastopila še aktualna svetovna prvakinja Eva Terčelj. Na koncu bo sledil še nastop srebrnega kajakaša iz Ria Petra Kauzerja.

Prvič bo na olimpijskih igrah tudi košarkarska reprezentanca. Slovenci so v skupini z Argentino, Japonsko in Španijo. Še eden izmed velikih slovenskih adutov je metalec diska Kristjan Čeh, ki v zadnjem letu navdušuje s svojimi meti.

Kajakašici v dvosedu na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman bosta tekmovali na pol kilometra. Visoko uvrstitev bo prav tako lovila šestkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret, ki bo plezala dva dni pred koncem iger.

Boštjan Reberšak, Dare Rupar, Franci Pavšer, Igor Tominec, Tomaž Langerholz