Predstavljamo slovenske športnike; od tistih, ki že imajo olimpijsko odličje do tistih, ki si jih je dobro zapomniti.

Slovenski olimpijci so v pričakovanju največjega športnega tekmovanja

Olimpijska prvakinja iz Ria Tina Trstenjak bo tekmovanje začela kot druga nosilka. V zadnjem obdobju priprav se je povsem umaknila iz javnega življenja in je že povsem osredotočena na to, kar jo čaka na japonskem tatamiju:

"Ne čutim posebnega pritiska, a judo je šport, kjer mala napaka odloča in nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo." – Tina Trstenjak

Bojan Tokić, ki se udeležuje svojih četrtih iger, bo v glavni vlogi že ob slovesnem odprtju, a prvi loparček slovenske namiznoteniške vrste zdaj vihti skoraj polovico mlajši nemški klubski državni prvak Darko Jorgić.

Športna plezalka Janja Garnbret je jasno napovedala napad na zlato kolajno. Korošica je v zadnjih tednih izboljšala svoj dosežek v hitrosti, v težavnosti in balvanih pa je korak pred konkurenco:

"Imela sem obdobje, ko sem razmišljala samo o hitrosti. Ko enkrat začneš trenirati, ko imaš načrt, postane super – sploh ko vidiš, da napreduješ." – Janja Garnbret

Na Japonsko potuje odlična zasedba športnikov v vodnih športih, tudi srebrni iz Ria 37-letni Peter Kauzer in kajakašica Špela Ponomarenko Janić, ki je že četrtič članica olimpijske družine, visoko pa cilja predvsem v navezi z Anjo Osterman.

Med čudežne slovenske olimpijske 22-letnike sodijo že omenjena Janja Garnbret, Tadej Pogačar in Luka Dončić ter metalec diska Kristjan Čeh, ki je letos prvič presegel 70-metrsko znamko.

Anja Hlača Ferjančič, Dare Rupar